Nordea E-legetimation på kort och OS X 10.8

Hej!

(Sorry for the non-swedish speaking followers, but this one is for you swedes!)

Då var det dags att installera om macen, och köra in 10.8 på nytt. MEN… så kommer man till moderna Sveriges IT värld där bankerna tror att hela världen kör windows XP, precis som de själva. Det är ett jäkla problem att få NCR1 dosan (vit med blåa) att funka med OS X överhuvudtaget, minst sagt med senaste Firefox och BankID. På Nordea’s webbsida påstår de att man inte längre behöver några driverrutiner när man installerar senaste BankID från www.bankid.com. Skit snack säger jag… när jag kopplar in min dosa så får jag NORDEA texten, med två “block” under det, när det skall bli 3 (Se bild 1).

Bild 1

Bild 1

 

Efter letandet och letandet har jag hittat lösningen, åtminstone för mig. Min lösning är INTE att installera windows i en virtuell maskin… utan min lösning är att ladda ner och installera NCR1 driverrutiner för mac.  Jag hittade de till slut på Nordea’s sida.. i något slags gammalt akriv: http://www.nordea.se/Privat/Vardagstj%C3%A4nster/Internet+och+telefon/Ladda+hem+programvaror+och+filer/509352.html

MEN.. med risk att banken tar bort sidor… för ja… kunder är bara viktigt för pengarna… så har jag lagt upp den här på min server också. Det är en zip fil med en installationspaket. Installera den på 10.8 Mountain Lion. Innan du gör det, koppla bort dosan ifrån datorn. När den är klar, öppna sedan BankID och sedan kopplar du in den igen. BankId visar “uppdaterar…” i nedre vänster hörnet och sedan vips.. så finns den med (Se bild 2).

Bild 2

Bild 2

 

Lycka till!

Hälsningar,

/Paul

Ladda ner Nordecr.zip

Posted in 10.8, Apple, OSX, Tutorials Tagged with: , , , , , , ,
One comment on “Nordea E-legetimation på kort och OS X 10.8
  1. Hazz says:

    Tack, men fungerar halvt. Nu visas legitimationen i BankID, men det går inte att logga in på Nordea, eller Skatteverket, då kortläsaren knappt tar emot pinkoden. Man får trycka flera gånger på samma siffra och när man väl lyckats få in sina 4 siffror, tar den inte OK. Inget händer därefter. Har testat Firefox både i 32-bitarsläge och 64-bit. Nordea är en riktig skitbank!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

Categories